Mannen KNVB beker Amateurs poulefase Groep 2 20

Duitsekampweg 45
6874BW
WOLFHEZE
tel. 026-4821404

Voor de derde en laatste bekerwedstrijd in de poule reizen we af naar Wolfheze. 4e klasser Wodanseck heeft pas één bekerduel gespeeld en verloren. Het werd 0-4 tegen SDOO.

Voor winst in de poule, en daarmee verder gaan in de beker, zal het bij winst van DVOV vandaag waarschijnlijk gaan om het doelsaldo, in de verwachting dat SDOO hun wedstrijd tegen Arnhemia in winst zal omzetten.

We hebben wederom twee spelers van DVOV 2 geleend. Dit keer zijn dat Siem Bollen en Bas Heezen.

Het is nog even spannend of we überhaupt kunnen spelen, want de scheidsrechter is niet komen opdagen. Na telefonisch contact met de KNVB wordt toestemming gegeven om een clubman van Wodanseck te laten fluiten.

Zoals eigenlijk wel verwacht, is het al DVOV wat de klok slaat. DVOV heeft al een paar grote kansen gemist als Mees Kuipers in de 20e minuut een mooie dieptepass stuurt naar spits Zico Sarucco. Hij rondt het beheerst af: 0-1.

Wodanseck komt dan voor het eert dreigen, maar Thijmen Schildmeijer timed zijn sliding perfect en verwerkt tot corner. DVOV is weer gevaarlijk met een voorzet van Mees die door Zico op de paal wordt gekopt. In de tegenstoot komen we echter goed weg. Een voorzet valt over onze verdediging en de aanvaller kan vrij uithalen. Keeper Jesper Klarenbeek kan met een reflex de bal nog net tot corner verwerken.

Dat was het laatste wapenfeit van Wodanseck in deze helft. DVOV blijft op zoek naar meer doelpunten. In de 33e minuut wordt Zico weer gevonden in de zestien, dit keer door Finn van Wijk, en weer blijft hij koel en laat de keeper uit een lastige hoek kansloos: 0-2. In blessuretijd maakt Zico zijn hattrick na een mooie lange pass van broer Branco: 0-3.

DVOV begint de tweede helft ongeconcentreerd in de verdediging, waardoor Wodanseck een goede kans krijgt, maar ze profiteren niet. Een minuut later ligt de bal er aan de andere kant wel in. Een voorzet van Zico wordt door Mees nauwkeurig binnen gekopt: 0-4.

Rui Kortlang vervangt Jesper, die licht gebesseerd is aan zijn knie, in de goal. Een paar minuten later komen Siem en Bas in het veld voor Sem Scheffler en Mees.

We hebben ondertussen gehoord dat SDOO met 8-0 leidt tegen Arnhemia. Dat betekent dat we er sowieso nog drie moeten maken. Op een paar uitvallen van Wodanseck na is het aanval op aanval van DVOV. De nauwkeurigheid laat echter wat te wensen over.

In de 75e minuut is het eindelijk weer eens raak. Finn vindt de voor Bram Bentum ingevallen Sem Wisman op links en diens voorzet bereikt Zico, die wederom trefzeker is: 0-5.

Een paar minuten later krijgt Bas een grote kans uit een afvallende bal direct voor het doel, maar hij is wat verrast en de bal schampt van zijn voet en rolt naast de verkeerde kant van de paal over de lijn.

Het is in de laatste fase kans op kans voor DVOV. In de duels is het wel oppassen, want Wodanseck gaat er al een tijdje (te) stevig in . Uit een assist van Kevin Bastiaanse maakt Bas diep in blessuretijd met een mooi laag direct schot in de hoek nog de 0-6.

Het blijkt echter niet genoeg te zijn om verder te gaan in de beker. We komen één doelpunt te kort. De winst van SDOO bij Arnhemia met 0-8 betekent dat zij een iets beter doelsaldo hebben: 13-1 tegen 13-2. Maar niet getreurd! De beker heeft geen prioriteit voor DVOV. We hebben weer een wedstrijd in de benen en een goede voorbereiding voor de competitie achter de rug. En er was wederom een prima bijdrage van de DVOV 2 spelers. Bedankt Siem en Bas!
Volgende week gaat het echt beginnen. De eerste competitiewedstrijd spelen we uit in Brummen tegen de plaatselijke Sportclub. Komt dat zien!