7395PB
TEUGE
tel. 055-3231345

Met Timo Stuivenberg en Siem Bollen als aanvulling vanuit het tweede elftal  gaan we op zaterdagmiddag op pad naar Sp. Teuge.  Randell Tacke (werk) en Jeroen van Suylekom  (vakantie) zijn afwezig en daarnaast kunnen we niet beschikken over de geblesseerde spelers Luc van Heumen en  Kevin Bastiaanse. Laatstgenoemden zijn er wel bij als supporters (klasse mannen).  Onze vaste grensrechter Luc Brugman is er wegens familieomstandigheden niet bij en Cas zal hem vandaag vervangen als grensrechter.

De eerste minuten golft het spel op en neer. Beide team krijgen wat kleine kansjes. Wat meteen opvalt is dat Zico Sarucco  veel sneller is dan de verdedigers van Teuge.  Daar liggen wat kansen.

Zo is hij na zes minuten over links weg, maar helaas is zijn voorzet net niet op maat en kan Teuge wegwerken. Zes minuten later  krijgen we een vrije trap op het middenveld, maar de scheidsrechter had beter voordeel kunnen geven, want Remi  Brouwer stond inmiddels alleen voor de keeper.  Aan de andere kant uit een voorzet een grote kans voor een Teuge. Hij staat op zijn beurt alleen voor onze keeper Jesper Klarenbeek, maar gelukkig raakt de aanvaller de bal heel beroerd en de bal rolt naast de goal over de achterlijn.  Na een klein half uurtje is het even schrikken als onze creatieve middenvelder Mees Kuipers  geblesseerd op de grond ligt. Hij heeft last van zijn hamstring, maar kan gelukkig door. Inmiddels zitten we in een fase waarin Teuge een paar grote kansen krijgt.

Jesper kan een keer goed redden bij een inzet van een doorgebroken speler en even later komt een schot van Teuge via een van onze verdedigers op de paal en in de rebound schiet de Teuge speler de bal hard in het zijnet.  In de eerste de beste tegenaanval van ons speelt Zico zich mooi vrij en schiet vanaf 20 meter op het doel,  de keeper van Teuge kan de bal net onder de lat tot corner verwerken.

We zitten vlak voor de rust, maar moeten toch nog vóór de rust wisselen. Wytze Ang, die de hele week ziek is geweest, kan echt niet verder en wordt vervangen door Siem.

De tweede helft is nog maar en paar minuten oud als Dylan van Kuilenburg een tik krijgt. Het lijkt erop dat hij niet verder kan, maar aan de zijlijn loopt hij de pijn eruit en gaat het weer proberen. We hebben, zoals gezegd, niet veel wissels op de bank zitten. Niet veel later krijgt diezelfde Dylan een kans als hij alleen op de keeper afgaat, hij besluit toch af te spelen op Sem Scheffler, die er eigenlijk minder gunstig voor staat. De keeper van Teuge kan ingrijpen. Aan de andere kant claimt Teuge een penalty als een speler van hen naar de grond gaat in de zestien, maar de scheidsrechter wil daar uiteraard niets van weten, omdat er niet zoveel aan de hand was. Hij heeft inmiddels wel tweemaal geel gegeven aan Teuge spelers voor herhaaldelijke commentaar op de leiding.

Mees mag even later een vrije trap nemen, net buiten het strafschopgebied van Teuge, na een handsbal van een Teuge speler. Met een perfecte trap passeert hij de muur, maar helaas gaat de bal vlak langs rechterpaal naast. We zijn ongeveer 20 minuten onderweg als Timo Stuivenberg er in komt voor Thijmen Schildmeijer. Thijmen is na zijn terugkeer van een blessure nog niet zover dat hij er een hele wedstrijd vol voor kan gaan. Teuge zorgt voor serieus gevaar via een kopbal, maar de bal gaat gelukkig net over. Even later werkt Timo een gevaarlijke voorzet weg uit onze doelmond.

Na een half uur spelen gaat Melly Husband bijna vanuit zijn eigen verdediging op avontuur. Hij bereikt de zestien van de tegenstander en geeft een pass op Zico, maar helaas is de pass niet nauwkeurig genoeg.

Bram Bentum, die een goede wedstrijd speelt, krijgt nog geel voor een overtreding, waar Melly  eerder ook geel had gekregen. Tien minuten voor tijd is het ook voor Dylan, die ook vanwege ziekte alles behalve fit aan de wedstrijd begon, genoeg geweest en hij wordt vervangen door Sem Wisman.

Het spel gaat verder en Mees wordt nog even behoorlijk onderuit geschopt in een duel, maar ook nu kan hij gelukkig verder. Vlak voor tijd claimt Teuge andermaal een penalty, maar ook nu ziet de scheidsrechter gelukkig dat het absoluut geen overtreding was.

Laatstgenoemde trekt  7 minuten blessuretijd bij en over en weer krijgen beide ploegen nog kansen op de overwinning.  Al met al een aantrekkelijke 0-0 wedstrijd, hoewel  Teuge, gezien de stand in de competitie, daar wellicht anders over denkt.

Mijn complimenten gaan uit naar het hele team, we hebben gestreden als (oranje) leeuwen.

Volgende week  Be Quick uit in Zutphen om 15.00 uur. We spelen daar het restant van de wedstrijd, die daar eind november werd gestaakt bij een 2-0 tussenstand na ongeveer 20 minuten.