Halseweg 29 D
7021HV
ZELHEM
tel. 0314-621974

Na een speelvrij weekend mogen we vandaag weer aan de bak. In Zelhem spelen we tegen ZZC’20, dat de competitie goed begonnen is met vier overwinningen en twee nederlagen en momenteel op de derde plaats prijkt. Wij kunnen echter vertrouwen putten uit de wedstrijd tegen Oene. Die ging weliswaar verloren, maar we speelden een prima pot.

Goed nieuws is dat Wytze Ang en Melly Husband er vandaag weer bij zijn. Wytze is terug van zijn reisavonturen en heeft er alweer een paar trainingen op zitten. Hij begint op de bank. Melly is hersteld van een complexe polsbreuk, opgelopen tijdens de Rheden Cup en start in de basis. Sjoerd Oosterink is aangesloten vanuit DVOV 2.

ZZC’20 start fel en DVOV is in de eerste fase vooral op verdedigen aangewezen. We overleven een aantal gevaarlijke corners op rij. Een afstandsschot door een kluwen van spelers wordt door keeper Jesper Klarenbeek ternauwernood gestopt en Remi Brouwer kan vervolgens de bal van de lijn halen.

In de 7e minuut krijgt DVOV een vrije trap op links, iets over de middellijn. Randell Tacke zet de bal met een mooie krul voor, de keeper aarzelt, en Mees Kuipers knikt tegendraads mooi binnen: 0-1. Een flinke opsteker!

Tien minuten later komt Jesper uitstekend uit zijn doel en blokt een schot dat anders zeker een doelpunt had opgeleverd. De afvallende bal krijgt echter een stuit met effect en gaat alsnog over hem heen. Remi is gelukkig alert en kan de bal op de lijn wegkoppen.

Een paar minuten later lijken wij via Dylan van Kuilenburg naar de 0-2 te counteren, maar er wordt gevlagd voor buitenspel. Zeer dubieus!

Jesper is dan weer belangrijk met een uitstekende redding in een één op één situatie.

ZZC speelt erg aanvallend en geeft veel ruimte weg op het middenveld en in de verdediging. Randell wordt door een mooie pass van Kevin Bastiaanse de diepte ingestuurd, komt één op één met de keeper, die tot corner kan verwerken.

Vervolgens gaat Mees op avontuur over rechts. Met een schitterende aanname passeert hij een speler en brengt Randell in stelling, wiens schot voorlangs gaat. Mees wordt dan in stelling gebracht door Finn, maar kan de laatste verdediger net niet passeren.

In de 35e minuut wijst de scheidsrechter naar de stip voor een vermeende overtreding op een doorgebroken aanvaller van ZZC. Er is echter al gevlagd voor buitenspel en de scheidsrechter neemt gelukkig uiteindelijk dat signaal over.

Dan zijn wij weer aan de beurt. Randell krijgt een enorme kans, maar de keeper kan pareren. Sjoerd vervangt hem. ZZC blijft echter ook gevaarlijk, maar de nauwkeurigheid in het eindspel ontbreekt. Bram moet het veld verlaten na een tik op zijn knie. Sjoerd vervangt hem.

ZZC houdt dan bij het uitverdedigen geen rekening met de scherpe Mees, die de bal verovert na een blok. Zo geeft hij zichzelf een mooie kans ,die hij dan ook beheerst afmaakt in de rechter benedenhoek: 0-2! We gaan goedgemutst een bakje thee drinken.

Zoals verwacht komt ZZC weer fel uit de startblokken in de tweede helft. We overleven een paar dreigende situaties in de eerste minuten.

Na een uur spelen wordt Dylan vervangen door Zico Sarucco.

ZZC heeft een licht overwicht, maar speelt wat opportunistisch, in de hoop dat de bal een keer goed valt. Wij loeren op de ruimte die ze laten achterin. Dat levert in de 66e minuut succes op. Mees kan op links weg na een pass van de onvermoeibare Sem Scheffler en scoort door de benen van de keeper de 0-3.

Wytze vervangt Melly kort daarna. Melly kan terugkijken op een prima rentree, met een paar sterke acties op het middenveld met zijn techniek en fysiek. Daar kunnen we nog een hoop plezier aan beleven dit seizoen.

Sem, die zichzelf helemaal het schompes loopt op links en een enorme lastpak is voor de Zelhemmers, krijgt geel voor herhaalde overtredingen.

We komen weer goed weg als een corner wordt ingekopt en Jesper het nakijken geeft. Gelukkig kan de bal opnieuw van de lijn worden weggekopt.

Thijmen Schildmeijer, die de hele week ziek is geweest, komt erin voor de uiteindelijk toch moegestreden Sem Scheffler.

In de 80e minuut doet ZZC dan wat terug, met een laag schot rechts onderin: 1-3. Daar klopte de afstemming in onze verdediging niet helemaal. Toch geconcentreerd blijven de laatste 10 minuten!

Na een DVOV aanval over rechts geeft Zico strak voor waar Kevin en Randell vrij voor de keeper staan. Randell schampt echter de bal. Wat een kans!

Randell krijgt een nieuwe kans uit een afvallende bal. De keeper is uit z’n goal en Randell moet van ver snel schieten en mikt naast. Was ook lastig.

Echter niet lang getreurd. In de 87e minuut wordt Randell opnieuw bediend, dit keer door Mees, en nu is het wel raak: 1-4. Uiteraard is dit de beslissing en dat wordt uitgebreid gevierd bij de cornervlag.

Een welkome en mooie overwinning waarmee we goede zaken doen. Een echte teamprestatie en een glansrol voor Mees met drie doelpunten en een assist. De zaterdag werd perfect afgesloten met bowlen en Korenmarkt.

Komende zaterdag spelen we thuis tegen kampioenskandidaat FC Zutphen. Komt dat zien!