ROZENDAAL
tel. 026-3647289

Voor de 4e competitiewedstrijd ontvangen we VIOS Vaassen op de Pinkenberg. Een club die voorgaande jaren in de wat noordelijker competities werd ingedeeld. Dit seizoen mogen ze zomaar tegen DVOV aantreden in de 3e klasse E.

Vooraf maken we opnieuw team- en portretfoto’s, want op de shirts prijkt nu de naam van onze sponsor Melis Transport (Zie ook: Melis hoofdsponsor DVOV 1). Daar zijn wij natuurlijk heel erg blij mee! Dank aan iedereen die dit mogelijk heeft gemaakt!

VIOS is de competitie goed begonnen. De eerste wedstrijd werd weliswaar verloren tegen Twello, maar daarna volgde overwinningen op Oeken en Eerbeekse Boys.

We kunnen dus aan de bak, maar voelen ons wel gesterkt door onze overwinning bij Eefde vorige week.

Rui Kortlang verdedigt vandaag ons doel. Vanuit DVOV 2 zijn Timo van den Eijnde en Siem Bollen aangesloten.

Beide teams beginnen in een hoog tempo aan de wedstrijd en het spel golft op en neer. Een eerste schot van DVOV wordt met enige moeite tot corner verwerkt door de VIOS doelman.

Een grotere kans volgt voor VIOS. De aanvaller schiet vrij voor ons doel wat gehaast en recht op Rui, die met de voet kan redden.

De teams zijn in deze fase aan elkaar gewaagd. In de aanvallen van VIOS zit wel meer dreiging en we mogen blij zijn dat ze een aantal keren slordig zijn met de eindpass en afronding.

DVOV is echter ook een enkele keer gevaarlijk. Een hard schot kan nog net door de keeper worden gekeerd.

Kort voor rust claimt DVOV een strafschop nadat Dylan van Kuilenburg neerging in de zestien. De scheidsrechter wil er echter niks van weten. Het laatste wapenfeit voor rust is van VIOS. De spits wordt bereikt met een steekpass en scoort, maar er is al gevlagd voor buitenspel.

In de tweede helft zet VIOS nog een tandje bij. Het tempo blijft hoog en de DVOV aanvallen worden schaarser, naarmate de regen toeneemt. VIOS blijft voorlopig gelukkig moeite houden met de afronding. DVOV krijgt zelfs nog een grote kans op de openingstreffer nadat de keeper een voorzet los laat. De afvallende bal wordt na een scrimmage ingeschoten, maar wordt nog net van de lijn gehaald door een verdediger.

Het blijven echter vooral de aanvallen van de gasten die gevaarlijk zijn. In de 77e minuut wordt een aanvaller door Branco Sarucco met een stevige tackle gestopt. De vrije trap van 20 meter is goed geplaatst, laag in de hoek, en wordt door Rui gered. De afvallende bal is echter voor een inlopende VIOS-er die van dichtbij inschiet. Deze speler had echter voordeel van zijn buitenspelpositie en de vlag gaat dan ook omhoog. De scheidsrechter wuift dit echter weg: 0-1. Gezien het spelbeeld een verdiende voorsprong voor de Vaassenaren, maar voor DVOV toch zuur om zo op achterstand te komen.

Bram Bentum vervangt Branco in de verdediging,  Randell Tacke ziet geel voor teveel praatjes en het verzet van DVOV wordt kort na de openingstreffer definitief gebroken door een vlammend afstandsschot: 0-2.

Ook aanvoerder Mees Kuipers loopt dan tegen een gele kaart aan door commentaar op de scheidsrechter.

Een paar minuten voor tijd valt ook nog de 0-3 na een misverstand tussen Luc van Heumen en Rui.

Een verdiende overwinning voor VIOS. We kunnen echter best tevreden zijn over ons spel. DVOV heeft er een wedstrijd van gemaakt en gevochten voor wat het waard was.

Zaterdag 22 oktober staat er geen competitiewedstrijd gepland voor DVOV. Op 29 oktober spelen we de volgende, uit tegen Oene. Komt dat zien!