Mannen beker reserve zaterdag poulefase Groep 1 58

6891DM
ROZENDAAL
tel. 026-3647289

INTRO

Het tweede elftal van ons cluppie is grotendeels hetzelfde gebleven als vorig seizoen. Ex-DVOV1 keeper Luca Brugman is, na enig gelobby van Timo van den Eijnde, de enige aankoop. Hij gaat samen met Daan Geerlings het keepersgilde vormen. Trainer Justin Kruijs zwaait weer de scepter over het team dat vorig jaar 3e werd in de 3e reserve klasse en de spelers hebben voor het komende seizoen uitgesproken (of in ieder geval niet tegengesproken) voor het kampioenschap te gaan. De spelers zullen het komende seizoen nader worden voorgesteld.
De staf is wel gedeeltelijk vernieuwd Peter Geerlings gaat zich op andere gebieden nuttig maken voor DVOV. Bartel van Yperenburg, die vorig jaar al veel betrokken was bij het team krijgt versterking, daar gaan we vanuit tenminste, van Luc Brugman, die na een aantal jaren DVOV 1 nu zijn kroost een beetje in de gaten kan houden op zaterdag.

PROLOOG

Justin beschouwt de bekerwedstrijden als oefenpotjes voor de competitie. Veel spelers hebben nog maar weinig training in de benen. Maar natuurlijk willen we onze huid duur verkopen.

Tegenstander op de Pinkenberg is Groessen 3, die we vorig jaar ook al ontmoetten in de beker. Toen werd het een gelijkspel, na een dramatische 2e helft van DVOV.

DE WEDSTRIJD

Weer: nazomer 23 °C         Toeschouwers: 17         3e helft: relaxed op het terras

Na een onwennig begin van beide teams is de eerste grote kans voor Groessen. Een schot op de paal gevolgd door een redding van Luca. DVOV wordt daarna sterker en creëert een overwicht. Het leidt echter niet tot grote kansen. Na zo’n half uur creëert Groessen er wel weer één. Wederom belandt het schot op de paal en de rebound wordt door de verdediging nog net geblokt.

Domper: Spits Sebastiaan Jansen blesseert zich en moet met een dikke enkel worden vervangen. Kort voor rust moet Niels Jonkman met een gele kaart 10 minuten naar de kant. We gaan de kleedkamer opzoeken met de brilstand.

Vijf minuten na rust, nog net voordat Niels het veld weer mag betreden, scoort Groessen de 0-1 na een bekeken kopbal uit een voorzet van links. Weer vijf minuten later en de 0-2 ligt al in ons netje na een aanval door het midden. De thee heeft DVOV geen goed gedaan.

De 0-3 blijft ons vervolgens gespaard nadat keeper Luca iets te laat instapt en al is gepasseerd en de verdediging het schot pareert. Lukas Rietdijk, koud in het veld, zorgt pas in de 67e minuut voor het eerste doelgevaar van DVOV in de tweede helft met een knap schot dat via de lat over gaat.

Eerlijk is eerlijk, Groessen voetbalt slimmer, is fysiek sterker en heeft de wedstrijd onder controle. Bij DVOV zitten een aantal spelers er al aardig doorheen en Justin voert meer wissels door. Jur van Yperenburg is nog altijd herstellende van een slepende blessure, maar kan al wat wedstrijdminuten maken.

Een paar minuten voor tijd haalt Milo Brugman de bal op bij de rechter cornervlag. De bal belandt vervolgens enigszins gelukkig bij Sven Kerkhofs, die voor een betere hoek naar binnen snijdt en met een tegendraads schot de keeper verrast: 1-2.

Er volgt nog een slotoffensiefje met wat dreiging voor het Groessense doel, maar de wedstrijd eindigt in een terechte overwinning voor de bezoekers.

MAN OF THE MATCH

Het was geen gemakkelijk eerste wedstrijd en echte uitblinkers aan DVOV zijde waren er niet, maar Sven Kerkhoffs bleef de hele wedstrijd een dreiging voor de Groessenaren en ondanks dat ie er naar eigen zeggen na een uur al doorheen zat scoorde hij kort voor tijd op wilskracht toch nog de eretreffer.

EPILOOG

Een goede oefenpot voor de mannen. Veel strijd geleverd en een wedstrijd in de benen. Helaas niet helemaal blessurevrij gebleven, maar hopelijk valt de enkelblessure van Sebastiaan mee. Op naar de volgende bekerwedstrijd. Die is op zaterdag 9 september bij SCE 3 in Nijmegen.