6891DM
ROZENDAAL
tel. 026-3647289

PROLOOG

Eindelijk mogen we weer. De laatste wedstrijd was uit in wind en regen tegen Helios in Deventer op 9 december. Vandaag doet het zonnetje zijn best op de Pink. Ondanks wisselvallige vorm zijn we nog altijd in de race deze competitie. Tegenstander DVC’26 staat stijf onderaan, dus we mogen niet tevreden zijn met minder dan 3 punten vandaag. We moeten het vandaag wel doen zonder Niels Jonkman, Bernard Verhagen en Lukas Rietdijk.

DE WEDSTRIJD

Weer: 8 graden met een zonnetje, fijn voetbalweertje dus

Toeschouwers: 13

Veld: hoofdveld DVOV

De beginfase is erg slordig. Blijkbaar zit de winterstop beide teams nog in de benen.

Na een klein kwartier noteren we de eerste grote kans en die is voor DVOV. Marc Otten snoept de verdediger de bal af en legt af op Sebastiaan Jansen. Zijn schot is niet geplaatst en de keeper kan redelijk eenvoudig redden.

Een eerste aanval van DVC’26 levert geen gevaar op. Eén van hun spelers blesseert zich vervolgens wel, maar kan na verzorging verder.

Een grove overtreding op Marc om een gevaarlijke aanval te stoppen levert gek genoeg geen geel op. De resulterende vrije trap levert ook niets op.

De keeper van DVC’26 steekt vervolgens een half veld over om een pass over links te onderscheppen. Sebastiaan is echter eerder bij de bal n de keeper heeft geluk dat Sebastiaan tegen hem aan schiet.

Een prachtige DVOV aanval over rechts eindigt met een voorzet van Bas Heezen op Sven Kerkhoffs, die de bal niet goed raakt en de bal ver voorbij het doel ziet verdwijnen. Kort daarop krijgt Sebastiaan een goede schietkans, maar ook hij raakt de bal niet vol.

En dan is daar plots een counter van DVC’26. We letten even niet goed op en de spits staat vrij voor keeper Luca Brugman, die wordt omspeeld: 0-1.

Na dit doelpunt zit DVC’26 beter in de wedstrijd. Ze verdienen een paar hoekschoppen, maar die zijn niet gevaarlijk.

Het duurt even voordat DVOV weer eens gevaarlijk wordt. Een schot van Sven gaat over het doel.

DVC’26 wordt wel steeds gevaarlijker. DVOV speelt veel te ver uit elkaar en zet geen druk. DVC’26 kan er gemakkelijk tussendoor voetballen. Luca moet twee keer in actie komen op schoten uit kansrijke positie.

Na nog een grote kans voor DVC’26 en gelukkig een mislukt schot gaat het net voor rust toch nog een keer fout. We verspelen de bal in de verdediging en DVC’26 profiteert simpel: 0-2. Tevens de ruststand.

Een erg slechte eerste helft van DVOV. We zullen in de tweede helft uit een ander vaatje moeten tappen willen we nog wat uit deze wedstrijd halen.

We beginnen de tweede helft in ieder geval een stuk feller. DVC’26 is wel als eerste gevaarlijk na een scrimmage voor de goal. Daan Geerlings, die Luca heeft vervangen voor de tweede helft, redt knap tot hoekschop.

In de 51e minuut belandt de bal uit een door Sebastiaan Jansen verdiende vrije trap op het hoofd van Stijn Korteling, die tegendraads binnen kopt: 1-2!

DVOV drukt door. Sebastiaan krijgt een opgelegde kans. Met de keeper uit positie kan hij vrij aanleggen. Zijn schot raakt echter nog een verdediger en vervolgens de onderkant van de lat (en over de lijn?) en in de rebound wordt opnieuw de lat geraakt. Hoe kan deze er niet in gaan?

Milo Brugman krijgt mot met zijn tegenstander nadat die aan zijn shirt blijft hangen. Dit keer bijt Milo van zich af wat resulteert in een opstootje, waarna de keeper van DVC’26 een gele kaart krijgt voor iets te agressief gedrag. De resulterende vrije trap van ver is hard, maar kan door de keeper met een duik worden weggewerkt.

DVOV voetbalt nu met veel meer overtuiging en DVC’26 moet voorlopig het antwoord schuldig blijven. Een hard schot van Bas Heezen, die we al bijna wilden tellen, wordt nog net geblokt.

Marc is dan weer slachtoffer van een gevaarlijke tackle. De scheidsrechter, die verder een prima partij fluit, houdt de kaarten verder op zak.

En dan weer DVOV: Een goede actie van Milo gevolgd door een voorzet van Sebastiaan op Bart Kuipers die net iets tekort komt om binnen te koppen.

Tobias Wentink en Daniël Bollen vervangen vervolgens Timo Stuivenberg en Sven.

Een zeldzame counter van DVC’26 eindigt met een schot voorlangs.

Een kwartier voor tijd bezorgt Stijn de bal met een artistieke shuffle bij Sebastian. Die krult de bal fantastisch richting doel maar zijn schot spat uiteen op de kruising.

DVC’26 wisselt hun keeper. De reden daarvoor is ons onduidelijk. Milo ruimt dan het veld voor Timo Stuivenberg.

Bij DVOV slaat de vermoeidheid toe. Zit de gelijkmaker er nog in? Eerst DVC’26 met een counter, maar de spits heeft het vizier gelukkig niet scherp staan.

In de 89e minuut gaat Sjors de Ridder in de combinatie op avontuur over links. Hij zet de bal laag voor in de zestien, waar Bas Heezen paraat start en beheerst laag in de hoek raak schiet: 2-2! De dik verdiende gelijkmaker.

DVOV heeft nog wat tijd om voor de volle buit te gaan. We moeten echter oppassen voor een counter van DVC’26. Daniël moet een keer ingrijpen met een knappe sliding tot hoekschop. Die resulteert in een kopbal over ons doel. Daan wil dan de bal snel uittrappen, maar vindt een Didammer die van 20 meter snel handelt en op doel schiet. Daan herstelt zijn fout met een goede redding.

Uit een scrimmage voor het doel van DVC’26 krijgen we dan nog een laatste kans op de overwinning, maar helaas. We moeten het doen met een puntendeling.

MAN OF THE MATCH

Milo Brugman. Voor de tweede keer op rij. Speelde als één van de weinigen ook een goede eerste helft en was in de tweede helft belangrijk in balbezit en met acties. Nu alleen nog meer scoren ;-)

EPILOOG

Een wedstrijd met twee wel erg verschillende gezichten. Als we spelen zoals in de eerste helft, dan hoeven we verder weinig aspiraties te hebben dit seizoen. Spelen we zoals in de tweede helft, dan lijkt er nog van alles te halen. Het zit allemaal dichtbij elkaar in deze 3e klasse. Volgende week spelen we weer thuis, tegen SSA Wisch. Dan vanaf het begin scherp zijn en dan moet het goed komen.