6952GD
DIEREN
tel. 0313-427938

PROLOOG

Het gelijke spel op 30 september bij Be Quick Zutphen lijkt alweer een eeuwigheid geleden. Twee speelvrije zaterdagen en een door een tegenstander verzette wedstrijd hebben het wedstrijdritme verstoord. De mannen hebben er vandaag wel erg veel zin in. Tegenstander vv Dieren 3 heeft één puntje behaald in vier wedstrijden, dus die is uiteraard onderin de ranglijst te vinden van de 3e klasse 5. Op papier ziet het er dus goed uit. Maar ja…

DE WEDSTRIJD

Weer: 12 graden bewolkt met een klein beetje motregen gevolgd door opklaringen

Toeschouwers: 13

Veld: glad en snel kunstmatje

Om 12 uur trappen we af op Sportpark Het Nieuwland. Na de eerste schermutselingen over en weer zijn we al in de 7e minuut succesvol. Een snelle DVOV counter via Bart Kuipers over links belandt bij Mark Otten die vervolgens Sebastiaan Jansen bereikt. Zij voorzet an de achterlijn kan simpel door Bas Heezen worden ingeschoten: 0-1

DVOV blijft goed druk zetten en het lukt Dieren nauwelijks om er onderuit te voetballen. Het enig gevaar van de gastheren komt uit een corner die van dichtbij naast wordt gekopt.

Het is verder echter al DVOV wat de klok slaat. Na weer een aanval valt de bal voor de voeten van Bart die niet aarzelt en van 20 meter hard uithaalt en de 0-2 laat aantekenen, uiteraard gevolgd door zijn fraaie Kuipers Airlines celebration.

Nog geen 5 minuten later kunnen we alweer vieren. Bart onderschept de opbouw van Dieren en legt af op Sebastiaan die scoort met een geplaatst schot: 0-3

Het spel blijft zich daarna op de helft van vv Dieren afspelen. DVOV domineert het middenveld en legt af en toe een mooie aanval op de mat. Milo Brugman fopt een verdediger, maar zijn schot is te zacht en kan de keeper niet echt verontrusten.

De laatse 5 minuten van de eerste helft wordt DVOV wat slordiger, wat Dieren de kans geeft de aanval te zoeken. Timo Stuivenberg verdedigt uitstekend op de achterlijn en Sjors gooit er een fantastische tackle op het middenveld uit.

Tevreden zoeken we de kleedkamer op.

Sven Kerkhoffs kan niet verder door een liesblessure en wordt vervangen door Tobias Wentink. Dieren heeft een paar wissels doorgevoerd, waaronder een nieuwe spits. Ze beginnen duidelijk meer gedreven aan het tweede bedrijf en DVOV kijkt het aan.

In de 50e minuut is een een kleine scrimmage in onze zestien, waaruit Dieren zomaar kan scoren: 1-3.

DVOV is ondanks de goede voornemens om geconcentreerd te blijven spelen onherkenbaar uit de kleedkamer gekomen. Er is geen enkele rust meer in het spel. De linies staan veel te ver uit elkaar en we leiden veel balverlies en dat speelt Dieren in de kaart. Het moet gezegd dat ze er voor gaan, maar het is nou ook weer niet zo dat dit met heel goed voetbal gepaard gaat. In de 58e minuut weet Dieren zich met enig geluk weer door onze defensie te wurmen en de ingebrachte spits scoort opnieuw: 2-3

Timo van den Eijnde heeft in de aanloop naar dit doelpunt een knieblessure opgelopen. Hij wordt gewissled voor Bernard Verhagen.

Dan eindelijk weer een kansje voor DVOV. Bart met een schietkans, maar over het doel. We hebben weer een goal nodig willen we deze wedstrijd weer doen kantelen.

Maar DVOV blijft niet thuisgeven en Dieren blijft gevaarlijk en zet veel druk in deze fase van de wedstrijd.

Toch is plots DVOV weer gevaarlijk met een actie van Bart. Bas en Sebastiaan zijn mee en op een of andere manier belandt de bal bij Sebastiaan die de bal van dichtbij net niet in het doel kan werken. De resulterende corner leidt tot niks.

Dat lijkt DVOV weer wat vertrouwen te geven. Er wordt weer wat hoger druk gezet en zorgt weer voor dreiging met een schot van Mark. Milo verovert de bal en maakt een actie en wordt dan van achteren hard neergelegd. De verder goed leidende scheidsrechter laat onterecht de gele kaart op zak.

Een paar minuten later krijgt DVOV de deksel op de neus. Een afvallende bal in de zestien wordt snoeihard binnen gepoeierd: 3-3.

Dieren gaat na de gelijkmaker meteen wat voorzichtiger spelen. Blijkbaar zijn ze tevreden met een gelijkspel. Vreemd gezien het succes dat ze hadden met het vroege druk zetten en de chaos bij DVOV.

Trainer Justin Kruijs reageert en haalt Sebastiaan naar de kant en brengt toch de aangeslagen Sven er weer in, om toch weer wat meer controle te krijgen. Hij heeft helaas geen andere opties meer. De wissel heeft echter wel effect. Sven zorgt voor meer balbezit en ook voor nog wat dreiging richting het vijandige doel.

Echte kansen vallen er echter voor beide teams niet meer te noteren en zo worden de punten verdeeld. Dieren is er duidelijk contenter mee dan DVOV, dat nog een beetje moet bekomen van de laatste 45 minuten.

MAN OF THE MATCH

Man of the match: centrale verdediger Niels Jonkman, de meest constante speler vandaag

EPILOOG

Een prima eerste helft van de mannen en een onverklaarbare terugval in de tweede. Als we iets willen in deze competitie moeten we zo’n wedstrijd natuurlijk kunnen uitspelen. Volgende week kunnen we op de Pinkenberg revanche nemen op onszelf tegen Sportclub Brummen 2, dat een goede competitiestart heeft.