6891DM
ROZENDAAL
tel. 026-3647289

PROLOOG

De thermoshirtjes zijn aangetrokken en na de warming-up op het panna-veldje hebben we, ondanks het slecht weer, zin om weer een competitief wedstrijdje te spelen. Vorige week ging helaas de uitwedstrijd tegen ZZC’20 niet door wegens het verregende veld in Zelhem. Het lukt deze competitie door de diverse vrije zaterdagen nog niet om goed in het ritme te komen. Echter een overwinning vandaag tegen de nummer drie van de ranglijst zou weer aansluiting in de stand betekenen bij de huidige leider ZZC’20.

DE WEDSTRIJD

Weer: 7 graden en regenachtig (gevoelstemperatuur 3 graden)

Toeschouwers: 34 (een record deze competitie)

Veld: ons eigen hoofdveld (kon de regen nog net aan)

DVOV begint voortvarend. Vanaf de aftrap zijn we gevaarlijk. Via Mark Otten, Sven Kerkhoffs (met een panna langs zijn tegenstander) en Milo Brugman belandt de bal uiteindelijk bij Bas Heezen die rakelings naast schiet.

Het is veelal éénrichtingsverkeer naar het Eerbeekse doel, maar we moeten beducht zijn voor hun counters.

Halverwege de eerste helft legt Sebastiaan Jansen af op Milo, die net naast mikt. Kort daarop een één-tweetje tussen Mark en Milo. Mark’s voorzet bereikt Bart, maar die kan niet genoeg kracht achter zijn kopbal zetten.

Dan countert Eerbeek snel, maar Stijn Korteling kan de tegenaanval eruit halen met een mooie tackle.

DVOV zet dan een mooie aanval op nadat Sven de bal heeft veroverd. Hij vindt met een diepe bal Bas die breed legt op Sebastiaan. Hij neemt aan met links, kapt de verdediger uit en schiet met rechts laag over de grond de bal het netje in: 1-0!

Net voor rust kan DVOV weer juichen. Stijn verovert de bal op de middellijn en kiest voor een snelle pass naar Sebastiaan op de linkerflank die met een hakje door passt op Sven. Hij kan die de bal er heel makkelijk in kan tikken op de 5 meter.

We gaan tevreden de rust in, opdrogen en thee drinken

Tobias Wentink komt aanvang tweede helft in het veld voor Sjors de Ridder.

Net na rust een corner voor DVOV vanaf rechts genomen door Bas. Bart Kuipers wordt niet gedekt en kan de 3-0 binnen tikken.

Milo wordt vervangen door Mateo Pavlic, die is aangesloten vanuit DVOV 1.

DVOV staat dan plots te slapen en krijgt uit het niets een kopgoal tegen:  3-1.

In de 67e minuut ontstaat er een 1-op-1 situatie richting het doel van keeper Luca Brugman die echter op tijd zijn doel uitkomt. De afvallende bal beland nog bij een tegenstander die van afstand naast.

Timo Stuivenberg wordt vervangen door Daniël Bollen.

Het hoogtepunt van de wedstrijd volgt in de 73e minuut. Een vrije trap voor DVOV wordt door Stijn schitterend in de kruising geschoten: 4-1.

Het slotakkoord is van Sebastiaan die zich een weg door de defensie weet te dribbelen en ook nog het net weet te vinden: 5-1.

Sven bereikt Milo met een no-look Iniesta-pass op rechts. De voorzet van Milo op Timo van den Eijnde levert nog een enorme kans op, maar zijn kopbal belandt op de paal.

MAN OF THE MATCH

Stijn Korteling:  Zowel verdedigende als aanvallende steun en toeverlaat met als bonus een prachtige vrije trap in de kruising.

EPILOOG

Een overtuigende overwinning op toch één van de hoogvliegers tot nu toe in onze competitie. We zijn weer in de race. Als we de gestaakte wedstrijd tegen Sportclub Brummen (2-0 voorsprong) verwerken in de stand staan we momenteel zelfs 2e. Volgende week de uitwedstrijd tegen middenmoter Oeken 2. Altijd lastig.