7064KA
SILVOLDE
tel. 0315-325512

PROLOOG

Een verlaat verslag van deze wedstrijd van 23 september door vakantie van uw verslaggever. Dank aan Jur van Yperenburg voor de notities en foto’s!

DVOV 2 gaat ambitieus deze competitie in en de spelers hebben unaniem uitgesproken voor het kampioenschap te gaan. Vandaag moeten we tonen dat dit geen holle woorden zijn.

Daniël Bollen is vandaag voor het eerst meegereisd met de selectie. Daniël is de jongere broer van Siem, die te kenne heeft gegeven dat hij door studie- en liefde verplichtingen waarschijnlijk maar met weinig wedstrijden mee kan doen. Hoe mooi is het dat zijn broer ons team komt versterken.

Over de tegenstander van vandaag: SSA Wisch is een nieuw samenwerkingsverband tussen de seniorenteams van Sportclub Silvolde en VV Terborg. Het eerste elftal van Silvolde heeft jarenlang hoofdklasse en 4e divisie gespeeld, maar doordat dat succes een keerzijde had, hebben ze besloten om een andere koers te varen en speelt het daardoor dit siezoen als SSA Wisch in de 5e klasse (voor meer info zie: https://www.regio8.nl/tijdperk-sc-silvolde-als-topamateurs-ten-einde ). Wij spelen uiteraard niet tegen het 1e, maar tegen het 2e team van deze mooie club in de Achterhoek.

DE WEDSTRIJD

Weer: 16 graden half bewolkt en af en toe een buitje

Toeschouwers: familie van keeper Luca en spits Milo Brugman, woonachtig in Silvolde, maakt een groot deel uit van het publiek

Veld: glad grasmatje maar kan er mee door

We nemen al snel het heft in handen met Bart Kuipers, a.k.a. Basquets, dominerend op het middenveld.

Een vrije trap van SSA Wisch randje zestien beland op lat. Dat zit gelukkig mee.

De volgende kans is voor DVOV als de bal via Bas Heezen bij Milo Brugman komt. Zijn schot is echter te slap en een prooi voor de keeper. Even later is Sven Kerkhoffs gevaarlijk na een corner, maar hij kan net niet binnen tikken.

Na een gemiste kans dor Bas belandt de bal bij Sven, die de bal van links rechts boven in de kruising mikt. Of was het een voorzet? In ieder geval leiden we: 0-1.

Keeper Luca Brugman moet dan in actie komen als de spits van Wisch er doorheen is. Ze knallen er allebei keihard bovenop, maar geen schade en Luca heeft de bal.

Sven dwarrelt dan maar weer eens over het middenveld en heeft een mooie steekpass op Milo, die helaas niet aan hem besteed is.

Luca moet voor rust nog een keer in actie komen op een vrije trap van Wisch en verwerkt de bal met zijn voeten tot corner.

Sebastiaan Jansen krijgt in de 38e minuut geel voor praten tegen de scheidsrechter en moeten we het 10 minuten met 10 man doen. Luca is ondertussen lekker vocaal bezig met goeie coaching van achteruit.

Het tweede bedrijf begint voor ons uitstekend. Na een onderschepping op het middenveld ontvangt Mark Otten de bal. Hij ziet de keeper ver voor zijn doel staan en met een magistraal schot over de keeper scoort hij de 0-2. Wereldgoal!

DVOV houdt de druk er flink op. Dit resulteert in de 68e minuut in een corner. Die wordt genomen door Bas en belandt via de kruin van Stijn Korteling in het doel: 0-3.

Bas krijgt kort daarna een goede kans op de 0-4 na een diepe bal van Bart, maar hij vindt de keeper op zijn weg.

In een zeldzame tegenstoot van Wisch wordt het schot van richting veranderd door Timo van den Eijnde en dat verrast Luca, die er net niet meer bij kan: 1-3.

Wisch lijkt er plots weer in te geloven. Ze claimen een strafschop na een acte in onze zestien, maar die krijgen ze niet van de scheids. De vrije tap is geen probleem voor Luca.

Vijf minuten voor tijd stuurt Sebastiaan Jansen na een actie Bas op weg ove rlinks. Hij kan doorlopen naar de keeper en schiet beheerst raak:  1-4.

Dan nog een mooi moment in de 88e minuut. Daniël Bollen, broer van de vandaag afwezige Siem, komt in het veld voor Milo en neemt de positie van zijn broer in.

MAN OF THE MATCH

Man of the match vandaag is Stijn Korteling: Overal te vinden en de lakens uitdelend, met nog een mooie kopgoal op de koop toe.

EPILOOG

Over de gehele wedstrijd was DVOV de baas en heeft het een goeie pot gespeeld. We bleven rustig aan de bal en hielden het overzicht en de controle. Dikverdiende 3 punten mee naar de Pink dus.