6891DM
ROZENDAAL
tel. 026-3647289

PROLOOG

Het tegenvallende gelijkspel vorige week tegen hekkensluiter DVC’26 hopen we vandaag recht te zetten tegen SSA Wisch 2. SSA Wisch is een recente samensmelting van Sportclub Silvolde en v.v. Terborg. Dit 2e team klopten we weliswaar in de eerste competitiewedstrijd overtuigend met 1-4, maar we zullen het vandaag wel moeten doen zonder vaste spits Sebastiaan jansen (blessure) en de man van de acties Sven Kerkhoffs (wintersport).

DE WEDSTRIJD

Weer: 10 graden, bewolkt maar droog

Toeschouwers: 14

Veld: nr. 4 op de Pink, prima dus

Het eerste kwartier is nogal slordig van beide kanten.  Snel balverlies en weinig geslaagde combinaties. Kansen zijn er dan ook niet te noteren in deze fase.

DVOV kent wel een schrikmomentje als spelverdeler Mark Otten zich verstapt. Na een korte behandeling kan hij gelukkig verder.

En dan is daar plots een enorme kans voor DVOV. Een te zachte terugspeelbal is een prooi voor Bas Heezen die vrij kan aanleggen voor de keeper. Zijn schot is echter niet geplaatst en de keeper redt tot hoekschop. Die resulteert vervolgens in een scrimmage en een hard schot van Mark dat nest naast gaat. De eerstvolgende actie is ook erg gevaarlijk. Het vlammende schot van Bas wordt nog net geblokt door een verdediger.

DVOV is nu sterker, probeert de druk wat op te voeren en laat zich wat meer zien voor het vijandige doel. SSA Wisch komt er af en toe uit en creëert een aantal hoekschoppen. Die leveren geen gevaar op.

In de 28e minuut bereikt SSA wisch met een dieptepass hun spits op links. Keeper Daan Geerlings komt uit zijn doel, maar is net te laat en maakt een overtreding als de spits hem wil omspelen. Strafschop. Snoeihard in de rechterkruising: 0-1.

In de 39e minuut versierd Milo Brugman, die niet zo goed in de wedstrijd zit, een vrije trap op links op zo’n 25 meter van het doel. Bas Heezen legt aan en met een fantastisch schot vindt hij de lat in de verre hoek.

Een minuut later wordt Milo vrijgespeeld in de zestien. Zijn tegenstander houdt hem van achteren nog een beetje vast, waardoor hij  al vallend de bal net naast het doel tikt. Er was gevlagd voor buitenspel, maar de weer prima fluitende scheidsechter liet doorspelen.

Na rust beginnen we goed met een pass van Mark op de ingevallen (en ingeleende) Ernst van Helvoort. Zijn schot uit een moeilijke hoek wordt door de keeper met de voeten gepareerd. Kort daarop komt Niels van Wieringen net een paar centimeter te kort om een vrije trap van Bas binnen te koppen.

SSA Wisch laat zich dan weer zien met een verre pass. Daan komt uit zijn doek, maar is te laat. Niels Jonkman kan nog net ingrijpen en tot hoekschop verwerken.

Bernard Verhagen en Timo Stuivenberg komen er dan in voor Niels Jonkman en Sjors de Ridder.

Kansen zijn schaars. De wedstrijd speelt zich veelal af op het middenveld in een laag tempo.

In de 65e minuut krijgt de na rust ingevallen Parsa plots een schietkans binnen de zestien, maar zijn schot is recht op de keeper.

En dan tovert plots DVOV uit het niets een prachtige aanval op de mat. Over meerdere schijven gaat de bal van links naar rechts en uiteindelijk vindt Mark Otten met een perfecte voorzet het hoofd van Niels van Wieringen die beheerst en zuiver binnen knikt: 1-1. Zit er nog meer in?

Een splijtende dieptepass wordt afgevlagd voor buitenspel. Onze bank, die op één lijn zat, springt op en is het er niet mee eens. SSA Wisch krijgt een vrije trap na een pittige overtreding door Timo Stuivenberg die daarmee een grote kans voorkomt. We mogen niet klagen dat ook hier de scheidsrechter de kaarten op zak houdt. De vrije trap is gevaarlijk, maar Daan heeft een mooie parade in huis.

Een paar minuten later is SSA Wisch in de aanval over rechts. Er lijkt niet zo heel veel aan de hand als de aanvaller uit een onmogelijke hoek op doel schiet, ware het niet dat het schot via het been van Mark van richting wordt veranderd en hoog in het doel inslaat. Daan is kansloos. 1-2.

Een paar minuten later lijkt het nog erger te worden als de aanvaller van SSA Wisch uit een hoekschop van dichtbij kan inkoppen. Daan heeft echter een prachtige save in huis.

In blessuretijd noteren we nog een kans voor DVOV. De bal van Mark is iets te scherp voor de inkomende spelers en gaat net voorlangs en in het vervolg gaat een kopbal naast het doel.

Een toch wel zure nederlaag is het eindresultaat.

MAN OF THE MATCH

Mark Otten. Zoals altijd onze onvermoeibare spelverdeler, zoekend naar de openingen. Prachtige assist voor de 1-1.

EPILOOG

DVOV speelde stabieler dan de vorige wedstrijd en liet bij vlagen mooi aanvalsspel zien. Toch ontbreekt het nog een beetje aan beleving in het veld. We kunnen beter. Er zijn nog genoeg wedstrijden te spelen om ons ware gezicht te laten zien. De kampioensambities kunnen nu echter wel in de ijskast.
In de kantine deden de pizza's van La Padella dit alles alweer snel vergeten.

Volgende week zijn we vrij, dus we hebben de tijd om ons te bezinnen op de wedstrijd op 17 februari tegen FC RDC 2, opnieuw op de Pinkenberg.