Veldkantweg 8 A
6961HJ
EERBEEK
tel. 0313-652060

Voor de 3e competitiewedstrijd reizen we af naar Eerbeek waar we tegen de plaatselijke Boys aantreden. De DVOV 1 staf moet die reis zelfs twee keer maken, want pas bij aankomst realiseren zij zich dat Eerbeekse Boys ook in het oranje speelt en de blauwe reserveshirts liggen nog op de Pinkenberg. Na een Verstappiaans extra retourtje Eerbeek, hopelijk zonder bekeuringen, arriveren we klokslag drie uur weer op Sportpark De Veldkant, waardoor de wedstrijd bijna op tijd kan beginnen.

DVOV wordt in het eerste half uur overdonderd door een fris en fanatiek spelend Eerbeek. We zijn niet scherp in de duels en hebben het erg lastig met hun snelle buitenspelers. Onnodig balverlies leidt dan in de 7e minuut al tot de logische treffer van Eerbeek. En nog geen tien minuten en twee kansen voor Eerbeek later is er weer balverlies, dit keer op het middenveld, waardoor Eerbeek rap richting ons doel kan opstomen en het goed uitspeelt: 2-0. DVOV moet zichzelf oprapen, want anders wordt het een dramatische middag.

Dat doen we ook wel een beetje. We noteren de eerste kans met een schot van spits Zico Sarucco en er is ook gevaar als de keeper van Eerbeek onder de bal door gaat en een verdediger nog net kan wegkoppen.

Maar Eerbeek blijft zeer gevaarlijk en heeft nog steeds het beste van het spel. Twee keer gaat het nog net goed, maar in de 34e minuut is het de uitblinkende linksbuiten van Eerbeek die op snelheid de bal aanneemt, vervolgens Stijn Froling verrast met zijn snelheid en tenslotte keeper Luca Brugman passeert in de korte hoek: 3-0. Knappe goal!

We doen voor rust toch wat terug. Uit een scrimmage in de doelmond probeert Eerbeek uit te verdedigen, maar het schot wordt geblokt door Sander Beek en de bal verdwijnt met een mooi boogje over de keeper in het doel: 3-1. Beetje mazzel, maar dit geeft weer wat hoop.

Net voor rust komt Sem Scheffler in het veld voor Remi Brouwer, die het lastig had op linkshalf.

Mees Kuipers lijkt ondertussen last te hebben van een blessure, maar hij bijt door.

In de tweede helft komen we meteen een paar keer goed weg nadat Sem een bal van de lijn haalt en een doelpunt van Eerbeek wordt afgekeurd voor buitenspel.

Toch zitten we nu een stuk beter in de wedstrijd en kunnen regelmatiger door de verdedigende linies van Eerbeek spelen. In de 51e minuut levert dat de “anschlußtreffer” op. Mees speelt zich prima vrij na een pass van Stijn en schiet beheerst binnen: 3-2. Opeens ziet het er een stuk beter uit. Hier valt misschien nog wat te halen!

DVOV heeft nu het beste van het spel. Een schot van Mees wordt geblokt en Zico kan net niet doorbreken door een goede verdedigende actie.

De keeper van Eerbeek raakt dan geblesseerd (hamstring) en er volgt een lange blessurebehandeling. Uiteindelijk gaat ie het toch weer proberen. En hij mag al snel aan de bak. Een schot van Sander kan hij met enige moeite goed pareren.

Pelle Ypinga vervangt dan Jeroen van Suylekom. Pelle heeft nog steeds last van een hardnekkige liesblessure en begon daarom op de bank.

Ondertussen vraagt de Eerbeekse bank de scheidsrechter even bij zich voor overleg. Ze vragen hem of de grensrechter, die niet als speler op het wedstrijdformulier staat, mag invallen voor hun geblesseerde keeper. Dat wordt uiteraard niet goedgekeurd.

Max Caesar vervangt dan de geblesseerde Mees en Tom Gerritsen komt er in voor Stijn.

DVOV laat dan de kans op een goed resultaat te gemakkelijk door de vingers glippen. Opnieuw leidt onnodig balverlies tot een doelpunt en een paar minuten later valt, randje buitenspel, ook de 5-2.

Het pleit voor ons jonge team dat het blijft knokken voor een beter resultaat. Zico scoort met een fraai afstandsschot de 5-3 (85e minuut). Er is flink wat blessuretijd en de bedrijvige Pelle is gevaarlijk met een paar schoten. Een vrije trap in de 99e minuut is ook voor Pelle en hij trapt de bal op fantastische wijze over de keeper in de kruising in de verre hoek.  Zie de goal van Lasse Schöne tegen een Real Madrid: Schöne_vs_RealMadrid.

Het is de spreekwoordelijke pleister op de zere wonde, want in de resterende twee minuten kan een kopbal van Boas de Bloois de Eerbeekse keeper niet verontrusten en moeten we wederom met een nederlaag huiswaarts keren.

Volgende week weer een nieuwe kans, thuis tegen titelkandidaat vv Dieren, dat vandaag enigszins verrassend slechts gelijkspeelde tegen Eefde.

Zie ook: Thijs Udink_Eerbeekse Boys