De Pinkenberg 1
6891DM
ROZENDAAL
tel. 026-3620523

DVOV 1 kijkt na de overwinning vorige week zaterdag tegen Excelsior Zetten alleen nog maar naar boven. De 27 punten die nu al op de ranglijst pronken zijn al vrij uniek in de DVOV historie en we hebben nog 10 wedstrijden te gaan.

Het is vandaag wel wat improviseren voor trainer Robert Grauwde. Creatieve middenvelders Pelle Ypinga (vakantie) en Mees Kuipers (knieblessure) en spits Zico Sarucco (enkelblessure)  zijn er niet bij vandaag. Ook Randell Tacke, die het de laatste wedstrijden uitstekend deed in de spits, en rechtsback Stijn Froling ontbreken. Linksback Wytze Ang begint op de bank na ziek te zijn geweest. Aanvoerder Sander Beek gaat het proberen, maar het is nog even afwachten of zijn rug het houdt tijdens de warming-up..

Robert heeft Thijmen Schildmeijer en Sven Kerkhoffs vanuit DVOV 2 laten aansluiten, dat zelf bij de buren een belangrijke wedstrijd voor een mogelijk kampioenschap speelt. Ook Finn van Wijk sluit aan na een wedstrijd met de JO17-1.

ZZC’20 is net als wij een middenmoter, maar wel met 9 punten minder. Eerder dit seizoen in Zelhem konden wij een gelijkopgaande wedstrijd winnend afsluiten, maar we zullen ervoor moeten vechten.

ZZC trapt af en start meteen een aardige aanval door het midden, maar het eindstation komt niet tot een schot. In de 5e minuut stoomt rechtsback Remi Brouwer op over rechts. Zijn schot wordt verdedigd, Sander Beek vangt de afgeslagen bal op en schiet vervolgens beheerst in de linker benedenhoek: 1-0! Lekker begin!

ZZC probeert meteen te antwoorden. Een schot van afstand is een prooi voor keeper Luca Brugman. Het spel golft wat op en neer met mogelijkheden voor beide teams. DVOV oogt technisch beter. ZZC’20 is fysiek erg sterk. Toch staan we in de duels ons mannetje.

Een mooie rush door het midden van centrale verdediger Kevin Bastiaanse eindigt met een schot over het doel. Een uitval van ZZC wordt nog net geblokt. Een vrije trap en corner voor ZZC leveren niets op voor de Zelhemmers.

Remi vindt dan met een mooie steekpass Branco Sarucco die vrij op de keeper op kan. Die gooit zich echter goed in het schot en pareert. Dat was een grote kans op de 2-0.

Even later beoordeelt Kevin een afvallende bal op het middenveld niet goed en ZZC breekt uit over links als DVOV veel spelers voor de bal heeft. De lage voorzet is nauwkeurig op de spits, die de bal alleen nog maar hoeft binnen te tikken: 1-1.

DVOV is vervolgens de controle over de wedstrijd kwijt. ZZC is nu sterker en krijgt de nodige mogelijkheden. ZZC wint bijna alle duels en we hebben een paar keer overtredingen nodig om gevaarlijke aanvallen in de kiem te smoren. Dat levert geel op voor Sem Scheffler. We snakken naar de rust en die wordt gelukkig zonder verdere schade gehaald.

Robert is niet tevreden en wil meer beleving in de tweede helft.  Wytze Ang komt er in voor Max Caesar, die verdedigend een prima helft speelde op de linksback positie, maar last heeft van zijn knie.

DVOV begint in ieder geval met meer elan aan de tweede helft. Dat levert ook al heel snel succes op. Een mooie pass van Sander bereikt Sem Scheffler die nog de nodige meters richting vijandelijk doel heeft af te leggen, maar met overgave op weg gaat. Oog in oog met de keeper blijft hij ook nog eens koel: 2-1!

Jeroen van Suylekom pakt dan een gele kaart na een overtreding om een uitval van ZZC te voorkomen.

DVOV is nu duidelijk baas op het veld. In de 59e minuut bereikt Dylan van Kuilenburg met een mooie pass Boas de Bloois. Boas draait zich mooi vrij en schiet met een hard schot de keeper in de korte hoek:  3-1!

Het blijft echter oppassen voor de fysiek sterke Zelhemmers. Die lijken een paar minuten later te gaan scoren als de spits van twee meter kan inschieten, maar een goed meeverdedigende Remi haalt de bal nog met een keepersactie spectaculair van de lijn. Wat later moet Luca in twee keer redden op een hard schot.

Veel geeft DVOV echter niet weg en het geloof bij ZZC lijkt ook wat weg te ebben. DVOV krijgt genoeg mogelijkeden, echter de nauwkeurigheid voor het doel ontbreekt.

Net voor tijd krijgt ZZC krijgt nog één goede kans, maar Luca grijpt goed in.

We schrijven weer drie punten bij en staan nu op 30 punten! Wat een weelde!
Het was na de wedstrijd extra gezellig in de kantine, alwaar een verlate nieuwjaarsreceptie plaats vond en jubilarissen werden gehuldigd.

Volgende week de altijd lastige uitwedstrijd tegen Waalstad. Komt dat zien!