De Pinkenberg 1
6891DM
ROZENDAAL
tel. 026-3620523

Vandaag willen we ons seizoen bekronen met een goede match tegen JVC Cuijk, de nummer 3 in de stand. Voor JVC staat er nog wat op het spel. Het moet namelijk ESA voor blijven in de stand om promotie-wedstrijden te mogen spelen. Bij een gelijkspel of nederlaag tegen DVOV zou ESA bij winst op Dieren over JVC heen kunnen gaan. Dieren is echter bij winst kampioen, dus voor ESA zal het een hele kluif worden. En als Dieren niet weet te winnen, dan zal FC Zutphen kunnen profiteren en alsnog het kampioenschap grijpen. Best een spannende eindfase in de competitie dus in de 3e klasse A.

De laatste wedstrijden zijn voor DVOV niet goed verlopen, al waren de nodige afwezige basisspelers daar zeker debet aan. Misschien is er onbewust toch wat gemakzucht in de ploeg geslopen nadat we ons al snel veilig hadden gespeeld. Vandaag zijn we echter op en top gemotiveerd om met een goed resultaat het seizoen te beëindigen. Een aantal spelers is weer beschikbaar (Luc van Heumen, Randell Tacke, Stijn Froling), maar we missen er toch ook nog een flink aantal (Sem Scheffler, Wytze Ang, Branco Sarucco, Pelle Ypinga, Dylan van Kuilenburg). JO17-1 spelers Finn van Wijk en Sem Wisman zijn daarom weer aangesloten. Finn start in de basis.

DVOV 2 heeft ’s ochtends op de Pink het kampioenschap binnengehaald met een gemakkelijke overwinning op OVC en al een feestje gevierd op het veld en het terras. Ze hebben echter allemaal de moeite genomen om DVOV 1 aan te moedigen en zorgen voor de nodige sfeer.

JVC gaat fel van start en zorgt met hun behendige en snelle voorhoede al snel voor het nodige gevaar. Het eerste kansje is echter voor Fin van Wijk die uit een afgevallen bal na een corner net naast volleert. JVC maakt echter het meeste aanspraak om de score te open, maar keeper Luca Brugman is op dreef en verricht een paar prima reddingen.

In de 31e minuut krijgt DVOV een vrije trap op links. Zoals altijd wordt deze gevaarlijk in de zestien gedeponeerd door Kevin Bastiaanse en Sander Beek weet er op knappe wijze zijn hoofd onder te krijgen en laat de keeper kansloos: 1-0. Het is tegen de verhouding in, maar we zijn er maar wat blij mee. Na dit doelpunt zit DVOV beter in de wedstrijd en zijn er voor rust nog wat mogelijkheden voor Mees Kuipers, Boas de Bloois en Kevin Bastiaanse. Voor rust wordt er echter niet meer gescoord.

In de tweede helft gaat het al meteen mis. Een vrije trap voor JVC belandt gevaarlijk in de vijf meter, Luca aarzelt wat door de instormende aanvaller en de bal ligt in ons net: 1-1. We hoeven echte rniet lang te treuren. Nog geen minuut later krijgen we een vrije trap, opnieuw op links en weer staat Kevin achter de bal. Zijn voorzet is weer op maat en Zico Sarucco weet kunstig de bal achter de doelman te koppen. We leiden alweer: 2-1!

Een cornervariant van JVC zorgt voor een goede schietkans, maar gelukkig verdwijnt de bal over ons doel. Vlak daarna bereikt Stijn Froling met een mooie pass Zico op links. Hij neemt de bal mooi mee tot de achterlijn en zet perfect voor op Mees Kuipers, die prachtig binnen volleert: 3-1!

Een paar minuten later krijgt Mees Kuipers het weer op zijn heupen. Na een geweldige rush over links, inclusief panna en schaar, kan hij enkel door een pittige overtreding worden afgestopt, terecht bestraft met een gele kaart. Kort daarop is het weer Mees met een boogballetje, die nog net door de keeper uit de kruising kan worden getikt.

Na ruim een uur spelen komt Sem Wisman in het veld voor Finn en Max Caesar voor Stijn. JVC voert ook twee wissels door.

DVOV staat positioneel goed in de tweede helft en JVC heeft alle moeite om er doorheen te voetballen. In de 67e minuut lukt hen dat wel. Het schot vanaf links gaat echter naast.

Vijf minuten later kan DVOV de wedstrijd definitief beslissen als Sander wordt weggestuurd over rechts. Hij kan Mees net niet bereiken en probeert het zelf uit een moeilijke hoek. De keeper is op zijn post.

Max pakt dan geel voor een overtreding en Robert voert zijn laatste wissels door. Niels Jonkman vervangt Jeroen van Suylekom en Randell Tacke vervangt Sander Beek, die onder applaus een laatste keer voor DVOV 1 het veld afstapt.

Mees pakt een gele kaart voor mekkeren en dan komt JVC toch weer tot scoren en is het weer terug in de wedstrijd: 3-2. Niet meer weggeven nu!

Zico kan in de 89e  minuut de definitieve beslissing brengen als hij de keeper omspeelt. De hoek is echter lastig en de controle is er niet helemaal, waardoor zijn schot op het lege doel naast gaat. Toch komt die beslissing er een minuut later. Mees vindt Randell in de zestien en die schiet in tweede instantie beheerst raak in de verre hoek: 4-2. De 4-3 van JVC diep in blessuretijd is voor de statistieken.

Een bijzonder knappe overwinning van DVOV en eindelijk is dan in de laatste wedstrijd het puntenrecord van 35 punten van de laatste 25 jaar behaald. We eindigen op 38 punten en een zesde plaats in de eindstand! Klasse!

Het was helaas de laatste wedstrijd in DVOV 1 voor Boas de Bloois, Niels Jonkman, Max Caesar, Sander Beek, Stijn Froling en Luca Brugman. Ybo Hendriksen, die door een zware knieblessure het gehele seizoen niet in actie kon komen, had al eerder te kennen gegeven volgend seizoen bij VDZ te gaan voetballen. Behalve Sander zijn dit allemaal mannen die hun gehele jeugd bij DVOV hebben gespeeld. Dat doet dus pijn, maar het is toch ook iets om trots op te zijn. Na de wedstrijd werd er tijdens de team BBQ afscheid genomen van deze spelers, die om verschillende redenen gaan stoppen bij DVOV 1. Mannen, enorm bedankt voor jullie inzet voor en bijdrage aan DVOV 1! Wij gaan jullie missen! We blijven jullie zeker zien op de Pinkenberg, op het veld bij DVOV 2 en DVOV 3 of als supporter naast het veld en in de kantine. DVOV-er ben je voor altijd!

Epiloog
Wat een seizoen voor DVOV 1! Toen het in de voorbereiding niet goed speelde (maar ook nog niet op sterkte was), hoorden we de nodige pessimistische beschouwingen binnen de club over dit seizoen. Dat bleek al snel ongegrond, want DVOV was bijna elke wedstrijd competitief. Robert kreeg het team snel aan de praat en DVOV zette een paar keer een goede reeks neer. Uitstekende wedstrijden, bijvoorbeeld tegen ESA thuis en JVC Cuijk, werden afgewisseld met slechte, zoals tegen Uni vv en ESA uit. Maar die wisselvalligheid hoort bij een jeugdig team. Opvallend was de fitheid van deze jongens. Conditioneel waren we vaak beter dan onze tegenstanders.

En we hebben eindelijk weer eens een compleet seizoen gespeeld. Dat was natuurlijk voor alle teams heel prettig. We zijn al druk bezig met de voorbereidingen voor volgend seizoen, want dan moet er ook weer een echt team staan dat voor elkaar wil vechten en tot mooie dingen in staat is.

Iedereen bedankt voor de support en alvast een hele fijne vakantie gewenst. Tot volgend seizoen!

DVOV spelers en kader

P.S.: v.v. Dieren werd kampioen door een overwinning op ESA en promoveert. Van harte proficiat!
Daardoor speelt  JVC  promotiewedstrijden. FC Zutphen was daar sowieso al zeker van.