De Pinkenberg 1
6891DM
ROZENDAAL
tel. 026-3647289

SP Eefde, de nummer 7 op de ranglijst, is vandaag onze tegenstander op de Pink. DVOV heeft het traditioneel lastig tegen deze fysiek sterke en ervaren tegenstander. De uitwedstrijd in oktober ging met 1-0 verloren. We zijn dus voorbereid op een pittig duel.

Randell Tacke is er als supporter bij vandaag (1 wedstrijd schorsing). Wytze Ang, Jeroen van Suylekom en Sem Scheffler zijn op vakantie en Stijn Froling is herstellende van een ingreep door de kaakchirurg. De talentvolle Sem Wisman en Finn van Wijk van de JO17-1 zijn aangesloten. Zij beginnen op de bank.

Het dreigende onweersbuitje blijft gelukkig uit, maar de gezichten bij Eefde staan al snel op onweer als DVOV al binnen 5 minuten toe slaat met een mooi geplaatst schot van Zico Sarucco op een assist van aanvoerder Sander Beek: 1-0.

DVOV blijft daarna de aanval zoeken, maar Eefde zit er bovenop en neemt geen halve maatregelen in de duels. Een goede kans krijgt Eefde ook, uit een rebound na een corner. Het schot wordt door Max Caesar van de lijn gehaald.

Na 30 minuten spelen een ongelukkig moment voor Kevin Bastiaanse. Hij raakt een terugspeelbal op keeper Luca Brugman niet goed en de aanvaller van Eefde kan tussenbeide komen en simpel scoren: 1-1. Een minuut later wordt Luc van Heumen vastgehouden door een aanvaller van Eefde, maar de scheidsrechter laat doorspelen. Eefde kan het vervolgens voor de goal simpel uitspelen: 1-2. De protesten van DVOV helpen uiteraard niet meer. Luc’s arm werd bij deze overtreding verdraaid. Hij voelde dat zijn schouder even uit en in de kom schoot. Na een behandeling probeert hij het nog even, maar moet dan toch worden gewisseld. Sem Wisman vervangt hem.

DVOV is dan de draad behoorlijk kwijt. Eefde is zeer fel, regelmatig te fel, in de duels en een paar duidelijke overtredingen worden door de scheidsrechter niet bestraft. Aan het eind van de eerste helft komen we weer een beetje bovendrijven. In de slotminuut gaat Mees Kuipers onderuit in de zestien en de scheidsrechter wijst naar de stip (Mees zei later dat ie het een 50/50 situatie vond). Sander stuurt de keeper de verkeerde kant op en we gaan rusten met een 2-2 stand.

In de tweede helft heeft DVOV zijn zaakjes weer beter op orde. Eefde wordt nu weer vroeger opgevangen en we staan ons mannetje in de duels.

En ook de kansen voor DVOV beginnen toe te nemen. Rond de 65e minuut een mooie DVOV aanval over rechts. Remi Brouwer, weer erg goed bezig als rechtsback, ziet Mees en Zico vrij voor de goal staan, maar zijn voorzet lijkt nog onderschept te kunnen worden door een verdediger van Eefde. Hij kan blijkbaar de bal niet meer controleren en schiet de bal snoeihard in eigen doel: 3-2!

Sem, die Luc uitstekend vervangt centraal in de verdediging, pakt dan een volwassen gele kaart na wat beuk- en trekwerk. Pelle en Mees worden gewisseld voor Branco Sarucco en Finn, waarmee Finn op 16-jarige leeftijd zijn debuut maakt in DVOV 1!

DVOV komt er telkens doorheen over rechts en dat levert opnieuw succes op. Een voorzet van Sander wordt door man of the match Zico binnen geschoten: 4-2.

Bij Eefde gaan dan de kopjes wat hangen. DVOV dendert door en voert met prima spel de score verder op. Zico maakt zijn hattrick uit een assist van Dylan van Kuilenburg. Dan stuurt de inmiddels voor Kevin ingevallen Niels Jonkman met een splijtende pass Sander op pad en kan Dylan scoren, na een mooi overstapje van Zico.

Een 6-2 overwinning op Eefde! Dat is DVOV nog niet vaak overkomen. Grote complimenten voor Sem en Finn die het uitstekend hebben gedaan. We nestelen ons hiermee met 34 punten wat steviger op de 5e plaats, aangezien Eerbeekse Boys vandaag verloor van ESA. We hebben nog 2 punten nodig om het hoogste puntenaanval te behalen van een DVOV team in de 3e klasse sinds 25 jaar.

Dinsdagavond spelen we een inhaalwedstrijd uit tegen koploper FC Zutphen om 20 uur. Dieren verloor afgelopen dinsdag zeer verrassend bij Teuge en daardoor heeft Zutphen nu weer de beste papieren. Komt dat zien!