Woestijnweg 67
8172CN
VAASSEN
tel. 0578-573156

Het overlijden van onze trouwste supporter Harm afgelopen week drukt uiteraard een grote stempel op deze wedstrijddag. De weken na zijn ongeluk voelden wij zijn afwezigheid, maar we bleven hopen, tegen beter weten in. Het bericht van zijn overlijden kwam niet als een verrassing, maar we waren er niet minder verdrietig om. We gaan hem enorm missen bij de club, langs de lijn bij alle wedstrijden op zaterdag, bij DVOV 1 in de dug-out en als medepassagier op weg naar de uitwedstrijden. Rust zacht Harm.

Toch 'gewoon' een wedstrijd vandaag. Harm zou niet anders gewild hebben. We spelen vandaag met rouwbanden en er is een minuut stilte voor Harm.

Over de wedstrijd dan maar: VIOS Vaassen staat 6e in de stand, maar achter de ongenaakbare koploper Zutphen zitten de teams tot en met positie negen erg dicht op elkaar. VIOS is dus zeker nog niet veilig.

De eerste helft gaat gelijk op. We spelen op gras en het veld is zwaar en belabberd. Beide teams nemen weinig risico en hanteren veelvuldig de lange bal naar voren. Kansen zijn zeer spaarzaam. DVOV krijgt de grootste kans via Zico Sarucco die vrij voor de goal de keeper niet kan passeren. VIOS heeft een vergelijkbare kans. Keeper Rui Kortlang redt prima.

Zeven minuten voor rust gaan Remi Brouwer en Mees Kuipers samen een luchtduel aan op een uittrap van de keeper van VIOS. Remi raakt daarbij heel ongelukkig Mees op een hele ongelukkige plek. Mees moet naar de kant en we spelen de eerste helft uit met tien man in de hoop dat Mees tijdens de rust kan herstellen.

Dat lukt echter niet en zonder Mees beginnen we aan de tweede helft. Daarin weet DVOV nagenoeg niks te creëren. De lange ballen naar voren worden door VIOS simpel verdedigd. Ook VIOS, dat naar wij vernamen vee basisspelers moet missen vandaag, is redelijk onmachtig. Toch weten zij nog wel een paar kansen bij elkaar te spelen. Rui moet halverwege de tweede helft vervangen worden door Jesper Klarenbeek. Even daarvoor was hij al geraakt aan zijn schouder na goed ingrijpen op een VIOS aanval en na een nieuwe botsing is het helaas einde wedstrijd.

De wedstrijd lijkt eigenlijk op een nogal saaie 0-0 af te stevenen, maar plots is daar een zeldzame fout van verdediger Luc van Heumen. Hij is te gemakzuchtig en de aanvaller van VIOS snoept hem de bal af, heeft vrije doorgang richting doel en rondt koeltjes af: 1-0.

Dat lijkt al de beslissing want aanvallend kunnen we niks creëren in de tweede helft. Het is duidelijk dat we Mees missen als aanjager en als man met de ideeën.

In de slotfase krijgen we ook nog de 2-0 om de oren. Een voorzet vanaf de rechterachterlijn wordt in eerste instantie op de paal geschoten en ook in de rebound belandt de bal op de paal, maar gaat er via Jesper’s rug alsnog in.

Na de opsteker vorige week tegen ZZC’20 is dit toch wel een pijnlijke nederlaag tegen een gehavend VIOS. Maar toch ook complimenten voor de teamspirit, want iedereen heeft wederom gevochten tot het eind. Hopelijk vallen de pijntjes mee en resulteren die niet in nieuwe blessures. Volgende week spelen we in Zutphen tegen de koploper.