6961HJ
EERBEEK
tel. 0313-652060

PROLOOG

Een inhaalwedstrijd op een mooie lente-avond in Eerbeek. Na de overwinning op Dieren 3 afgelopen zaterdag gaan we vanavond uiteraard weer voor de winst tegen het lager geklasseerde Eerbeekse Boys. Er hangt een mooi sfeertje en we hebben er zin in.

DE WEDSTRIJD

Weer: 14 graden, helder, windstil, perfect voetbalavondweertje

Toeschouwers: 33

Veld: paar polletjes hier en daar maar prima grasmat

DVOV begint aanvallend met balbezit. Eerbeek is ook erg fel… er worden in de beginfase al een aantal overtredingen gemaakt.

Keeper Luca Brugman moet in de 8e minuut voor het eerst in actie komen als er over links een speler doorbreekt. Hij redt met zijn voeten. Daarna kan DVOV na een paar sterke duels uitverdedigen.

Een flinke tegenvaller. Lukas Rietdijk, de man of the match in de laatste wedstrijd tegen Dieren, gaat erbij zitten. Hamstringblessure! Balen! Dat vraagt vast een paar weken herstel. Parsa Sarikhani vervangt hem.

Een nieuwe aanval van Eerbeek eindigt in een volley die hard over ons doel gaat.

Een mooie solo van Sven Kerkhoffs wordt gestopt door een overtreding op de middellijn. De vrije trap van Sjors de Ridder bereikt Bart Kuipers, die het met een chipje probeert. Er is echter al gevlagd voor buitenspel.

In de 18e minuut dribbelt Milo Brugman over links richting de zestien en zoekt de combinatie met Niels van Wieringen. Dat lukt en uit een moeilijke hoek schiet Milo beheerst de bal tussen de benen van de keeper: 1-0!

Sjors de Ridder stoomt een paar minuten later vanuit zijn linksback positie helemaal op richting vijandig doel en creëert een goede kans voor zichzelf, maar zijn schot mist kracht en de keeper kan simpel rapen.

Kort daarop is het Merlijn Bronmans over echts met een mooie rus. Zijn schot uit een moeilijke hoek is hard, maar ook een prooi voor de keeper

Een slippertje in onze verdediging levert Eerbeek weer een grote kans op, maar Luca redt wederom knap met de benen. Wat later een scrimmage voor ons doel, waarbij we de bal nog net van de lijn weg kunnen halen.

Timo van de Eijnde maakt kort voor rust in de verdediging plaats voor Sem Wisman.

Na rust komt Peter in het veld voor Parsa.

Het gaat voor ons al direct mis in het tweede bedrijf. Sem legt iemand van Eerbeek neer in de zestien, tenminste volgens de scheidsrechter. Strafschop. 1-1.

DVOV staat dan weer te slapen. Bart Kuipers verliest de bal en geeft zo een grote kans aan Eerbeek. Gelukkig gaat het schot van zo’n 20 meter naast ons doel.

In de 53e minuut een actie van Sven gevolg met een diepe pass op de razendsnelle Merlijn die vanaf de middellijn op weg naar het doel nog een tackel ontwijkt en één-op-één op de keeper overtuigend raak schiet: 1-2!

Daarna opnieuw DVOV met die steekt op Milo, die door de as snijdt en er net niet bij kan.

Dan de play of the day. Sven versnelt tussen drie man over links, snijdt richting goal en schiet hard raak in de korte hoek: 1-3. Prachtgoal!

DVOV heeft de overhand in de wedstrijd en speelt nu met veel zelfvertrouwen

Milo ruimt dan het veld, na wederom een goede wedstrijd, en maakt plaats voor Parsa. Vijf minuten later komt Timo er weer in. Ernst van Helvoort verlaat het veld na een prima wedstrijd.

DVOV houdt de druk hoog en voetbalt vooral op de helft van Eerbeek. Vijf minuten voor de officiële speeltijd maakt Parsa een actie en legt breed op Merlijn. Zijn schot gaat naast.

Dan toch weer een keer Eerbeek met een uitbraak. De snelle linksbuiten breekt door en dit keer kan Luca het schot in de verre hoek niet keren: 2-3.

Verder laat DVOV het niet komen. De laatste kans is nog voor DVOV. Peter krijgt de bal en loopt op de keeper af. Hij probeert te chippen maar de keeper kan pakken.
Het laatste fluitsignaal heeft geklonken. Een goede wedstrijd van DVOV en een verdiende overwinning.

MAN OF THE MATCH

Sven Kerkhoffs. Altijd een meerwaarde voor ons team en vanavond weer buitengewoon op dreef. Een constante plaag voor de Eerbekers met zijn acties met daarbij een assist en een prachtige treffer.

EPILOOG

We hebben nu eindelijk een groot aantal wedstrijden zonder onderbreking. Hopelijk levert dat ons het wedstrijdritme op waarmee we kunnen gaan stijgen in de stand. De blessures helpen echter niet mee. Na Mark Otten zien we nu ook Lukas uitvallen met een hamstringblessure. Het wordt dus alweer een uitdaging om een team op de been te krijgen aanstaande zaterdag bij Sportclub Brummen.