6971LE
BRUMMEN
tel. 0575-563621

PROLOOG

De mannen hebben het al over een 9-puntenweek, dus dan moeten we vandaag wel winnen bij het 2e team van Sportclub Brummen. De wedstrijd tegen dit team op de Pink was nogal bewogen. Na een 2-0 voorsprong voor DVOV 2 liep een deel van de Brummenaren en hun leider/trainer van het veld na twee rode kaarten. Die wedstrijd is nog altijd niet uitgespeeld en de vraag is sowieso of dat nog gaat gebeuren. Hopelijk wordt het vandaag een sportievere wedstrijd, met name van Brummense kant dan.

We kampen met veel blessures. Stijn Korteling, Mark Otten, Sebastiaan Jansen, Lukas Rietdijk en na de laatste training ook Niels Jonkman staan allemaal aan de zijlijn. Bas Heezen is ook nog niet helemaal fit, maar kan eventueel een half uurtje spelen.

Doordat de wedstrijd van DVOV 3 is afgelast kunnen we gelukkig drie spelers van dit team lenen: Jarno Hilhorst, Tim van Ruller en Frank Anneveldt

DE WEDSTRIJD

Weer: 9 graden, zeer wisselvallig, maarts weer, met zon, een beetje regen en zelfs een hagelbui.

Toeschouwers: 26

Veld: zeer matige, vochtige grasmat

Om 12 uur trapt Brummen de wedstrijd af op Sportpark De Hazenberg.

Nog geen minuut later juicht DVOV. Een hoekschop van Sven Kerkhoffs wordt door Jarno binnengekopt (of was het de schouder?).

Lang kunnen we daar echter niet van genieten. Een hoekschop van Brummen wordt door Milo Brugman weggekopt. De afvallende bal wordt van zo’n 20 meter op doel geschoten en onderweg nog door een Brummenaar zonder het te weten van richting veranderd: 1-1. Een gelukstreffer. Het schot zou naast zijn gegaan.

In de 9e minuut countert Brummen na een hoekschop van DVOV, maar Sjors de Ridder verdedigt sterk.

Milo moet op voor een herexamen voor zijn strikdiploma, want hij zit al voor de derde keer zijn veters te strikken.

Na een kwartier verdient Brummen een hoekschop na opnieuw goed verdedigen van Sjors. De voorzet wordt in eerste instantie geblokt door DVOV, mar we zijn niet alert en van dichtbij kan een Brummenaar binnen tikken: 2-1.

DVOV probeert weer grip op de wedstrijd te krijgen. Sven haalt uit van 20 meter en maakt het de keeper moeilijk. Hij laat los, maar er is niemand van DVOV voor de rebound.

Uit een hoekschop van DVOV kan Sjors zijn hoofd tegen de bal zetten. Net voorlangs. Sven zorgt weer voor een hoekschop. Parsa Sarikhani neemt hem en Jarno zet z’n hoofd er tegenaan. Net naast…

Na ruim een half uur spelen is Brummen weg over links. Vanaf de achterlijn wordt de bal voorgezet en deze kan gemakkelijk worden binnen gelopen door een meegekomen aanvaller: 3-1. Dit laten we toch veel te gemakkelijk gebeuren.

In de 40e minuut zet DVOV hoog druk. Brummen tikt de bal bijna in eigen doel. De resulterende hoekschop van Sven vindt Tim, die binnen tikt: 3-2. We leven weer.

Nog een kans voor DVOV net voor rust. Parsa komt over zijn man heen en legt voor. Tim van Ruller schiet uit moeilijke positie naast.

Trainer Justin Kruijs voert een aantal wissels door in de rust. Bernard Verhagen voor Frank, Daniël Bollne voor Tobias Wentink en Peter voor de wat zieke Bart Kuipers.

Tien minuten na rust noteren we weer een goede kans voor Brummen. Luca is paraat met een goede redding met zijn benen.

Tim wordt vervangen door Bas.

Brummen en DVOV zijn beide aanvallend ingesteld. DVOV heeft echter veel moeite de verdediging van Brummen in verlegenheid te brengen in de tweede helft.

Luca moet weer in actie komen op een schot van Brummen. Hij verwerkt tot hoekschop. Even later is hij weer paraat op een gevaarlijk schot.

In de 65e minuut is de uitstekend ingevallen Bernard in de zestien in duel, waarbij hij wordt vastgehouden, maar vervolgens een overtreding maakt. De scheidrechter wijst naar de stip. Zuur! Luca lijkt echter te weten waar de strafschop naar toe gaat, want hij pakt e laag ingeschoten bal klemvast.

Vijf minuten later is Brummen er weer door. Sjors loopt tegen de aanvaller aan, alhoewel deze wel erg gemakkelijk gaat liggen. De scheidsrechter is echter wederom onverbiddelijk en wijst opnieuw naar de stip met als bonus een rode kaart voor Sjors. Belachelijk en niet volgens de regels. Dit keer wordt de strafschop onhoudbaar ingeschoten: 4-2. Dat lijkt gezien het spelbeeld wel de beslissing.

Luca is vervolgens weer aanwezig met een redding en even later komt hij op een dieptepass uit zijn doel, maar raakt daarbij de speler van Brummen. Dit keer gek genoeg geen kaart. We een vrije trap en die is wederom een prooi voor Luca.

In blessuretijd speelt Brummen een aanval goed uit en zet de eindstand op het bord: 5-2.

MAN OF THE MATCH

Luca Brugman. Hield ons nog enigszins op de been met een aantal goede reddingen, waaronder het stoppen van een strafschop.

EPILOOG
Een verdiende overwinning voor Brummen, al worden de strafschoppen tegen ons wel gemakkelijk gegeven. DVOV 2 heeft echter in de tweede helft niets kunnen creëren, dus we konden geen aanspraak maken op meer.

Helaas konden we dus de goede wedstrijden tegen Dieren en Eerbeekse Boys geen goed gevolg geven vandaag. De vele blessures en de noodgedwongen geïmproviseerde opstelling zijn daar zeker debet aan. Dank aan de mannen van DVOV 3 die ons vandaag hebben bijgestaan en geheel verantwoordelijk waren voor onze doelpuntenproductie.

Volgende week zaterdag reizen we af naar Zelhem voor de eerste van een tweeluik tegen hoogvlieger ZZC’20. De week erop ontvangen we dat team namelijk op de Pink. Hopelijk zijn dan in ieder geval een paar spelers weer hersteld van hun blessures.